Om hypnose

Hypnose er en meget gammel og anerkendt behandlingsform. Hypnose blev bl.a. brugt under 1. Verdenskrig, hvor soldater med granatchok via hypnose kunne komme tilbage til slagmarken. Man kender det også fra et hypnose-hospital i England, hvorfra man udførte operationer med hypnose som smertelindring.

Når du er i hypnose, er du både i kontakt med dit bevidste og underbevidste sind. Dit bevidste sind er den del af dig der er kritisk og analytisk, og hele tiden sørger for at beskytte dig, imod det vi kalder logisk fare. Det er også den del af dig der tænker på nu´et, det du har opmærksomheden på lige nu. Dit underbevidste sind er den del af dig, som ved alt det du nogensinde har tænkt, følt og oplevet. Det underbevidste sind forsørger hele tiden på at tilfredsstille dine behov. I hypnose bliver dit underbevidste sind mere tilgængeligt, og her kan opnåes forandringer.

Alle kan komme i hypnose, så længe de føler sig trygge og følger forslag, og lader sig guide stille og roligt ned i hypnose. Et eksempel på at følge forslag kunne være, at jeg beder dig løfte dit ene øjenbryn, så jeg kan se, hvor afslappet du er blevet.
Hypnose er en mental proces, hvor evnen til at være afslappet, modtagelig og koncentreret på sammen tid er til stede. Vi har alle prøvet at være i selvhypnose – f.eks. når vi dagdrømmer, eller hvor vi har fornemmelsen af at være opslugt af tid og sted og lignende. Under hypnose er du helt ved fuld bevidsthed, hører alt, fornemmer alt og kan svare på evt. spørgsmål jeg stiller dig. Du har selv kontrollen under hele sessionen. Du kan sige fra, jeg arbejder kun med den forandring, du ønsker dig.
Efter hypnose kan du huske det meste af, hvad der er foregået. Du vil ikke kunne huske ordret alt, hvad jeg har sagt – for jeg siger rigtig mange ting – men du vil helt klart kunne huske de indsigter og de erkendelser, som du oplever under hypnosen.